19 Ιανουαρίου 2015

ΓΕΕΘΑ: Οι πρωτοβουλίες για τα στελέχη των Ε.Δ.

Τα τρία τελευταία χρόνια το ΓΕΕΘΑ, με πρωτοβουλίες του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Μιχάλη Κωσταράκου και με την υποστήριξη δύο υπουργών Άμυνας, του Δ. Αβραμόπουλου και του Νίκου Δένδια, επιχειρεί μια ουσιαστική αναβάθμιση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το ΓΕΕΘΑ προχώρησε στη θεσμοθέτηση κινήτρων, που θα παροτρύνουν και θα διευκολύνουν τα στελέχη των ΕΔ να σπουδάζουν σε Τμήματα ΑΕΙ εσωτερικού ή εξωτερικού, για την απόκτηση πτυχίων ή μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών. 


Άλλες σημαντικές και καινοτόμες πρωτοβουλίες στον τομέα της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης των στρατιωτικών είναι οι εξής:

• Η ίδρυση και η λειτουργία επώνυμων εδρών σε πανεπιστήμια της Ελλάδας.
• Η αναβάθμιση της εκπαίδευσης στα ΑΣΣΥ με την αύξηση των ετών φοίτησης από δύο σε τρία έτη από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.
• Η ίδρυση και η λειτουργία αγγλόφωνων τμημάτων στη ΣΕΘΑ και στην ΑΔΙΣΠΟ για αξιωματικούς ξένων χωρών.
• Η λειτουργία νέων τμημάτων εκμάθησης ξένων γλωσσών, όπως της κινεζικής, της αραβικής και της ρωσικής γλώσσας και γλωσσών της βαλκανικής χερσονήσου.

Ακόμη, η θεσμοθέτηση, για πρώτη φορά, στο πλαίσιο των εορτασμών της «Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων», για τους αποφοίτους του έτους 2014, της απονομής Αριστείων στους τρεις πρώτους που συγκέντρωσαν τη μεγαλύτερη τελική βαθμολογία στη ΣΕΘΑ Κανονικής Φοίτησης και Διαδικτυακής Μάθησης, στην ΑΔΙΣΠΟ και στις Παραγωγικές Σχολές των ΕΔ και βραβείων στους τρεις πρώτους που η ατομική διατριβή διακρίθηκε στη ΣΕΘΑ και στην ΑΔΙΣΠΟ και η πτυχιακή εργασία στη ΣΣΕ, ΣΝΔ και ΣΙ. 

Με τη βράβευση των μαθητών των Παραγωγικών Σχολών, αλλά και των σπουδαστών της ΣΕΘΑ, που αποτελεί την τελευταία και κορυφαία σχολή των ΕΔ, καταδεικνύεται ότι η εκπαίδευση στις ΕΔ είναι ενιαία, συνεχής και ότι «η διά βίου μάθηση» αποτελεί μία διαδικασία που χαρακτηρίζει κατά κόρον τα στελέχη των ΕΔ.


Το ΓΕΕΘΑ επενδύει στην επιμόρφωση των στελεχών, η οποία είναι απαραίτητη για την εκτέλεση των αυξημένων υπηρεσιακών καθηκόντων των στελεχών, για την εκπλήρωση της αποστολής τους και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτιστοποίησή της.
Η πολιτική του ΓΕΕΘΑ στον τομέα της εκπαίδευσης αναπτύσσει δράσεις στο πλαίσιο μίας ολιστικής προσέγγισης, οι οποίες στηρίζονται στη δυναμική συνέργεια για την αύξηση της αποτελεσματικότητας.
Η ευρύτερη παιδεία, πέραν των αναγκαίων στρατιωτικών γνώσεων, καθιστά τον στρατιωτικό εκτός από άριστο επαγγελματία και ενεργό πολίτη.



        ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 18/01/2015 – ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΚΑΠΟΥΤΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου