6 Σεπτεμβρίου 2016

Ανακοινώσεις από το Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού.

-Επέκταση Δικαιωμάτων ν.4093/2012 (άρθρο πρώτο, παρ. Γ, υποπαρ. Γ1, περ.38, υποπερ. β’) για Αναπροσαρμογή Μερίσματος από Μετοχικά Ταμεία (ΜΤ) και Ειδικούς Κλάδους Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων (ΕΚΟΕΜ).


Από το Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι με την Φ. 951/37/134254/Σ.2072/11-Ιουλ-2016/ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμμένου έγινε αποδεκτή η υπ΄’αριθμ. 137/2015 γνωμοδότηση του Ε τμήματος του νομικού συμβουλίου του κράτους, σύμφωνα με την οποία: 
«…τα νέα φύλλα διακοπής μισθοδοσίας, με τα οποία χορηγήθηκε επιπλέον ποσοστό στο επίδομα χρόνου υπηρεσίας και μισθολογική προαγωγή ...


Εφόσον επιθυμείτε να διαβάστε ολόκληρο το κείμενο αυτό ευρίσκεται στις ανακοινώσεις ή πατήστε  ΕΔΩ.

===============================================================================================

-Περί βοηθήματος δημιουργίας οικογενειακής ή επαγγελματικής αυτοτέλειας στα παιδιά των ενεργών μετόχων και μερισματούχων του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού

Στη συνέχεια της από  9-8-2016 ανακοίνωσης του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού σας ενημερώνουμε ότι οι ρυθμίσεις που αφορούν το βοήθημα δημιουργίας οικογενειακής ή επαγγελματικής αυτοτέλειας ισχύουν από 1-9-2016.
Από τις παραπάνω ρυθμίσεις προκύπτει οικονομική ελάφρυνση  των μερισματούχων με ταυτόχρονη βελτίωση και αναβάθμιση κατά το δυνατό, του παρεχόμενου επιπέδου μέριμνας του ΜΤΝ τόσο προς τους μετόχους του όσο και προς τα τέκνα τους, που ασφαλίζονται για τη χορήγηση ΒΟΕΑ , χωρίς να μειώνεται το καταβαλλόμενο ύψος του βοηθήματος.      

===============================================================================================

-Ανακοίνωση για Καταβολή Εφ' Άπαξ Βοηθημάτων για το έτος 2015 από 286 έως 1804

              ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   ΓΙΑ  ΚΑΤΑΒΟΛΗ  ΕΦ’ ΑΠΑΞ  ΒΟΗΘΗΜΑΤΩΝ

1. Από τον Ειδικό Λογαριασμό Ταμείου Αλληλοβοηθείας Ναυτικού ( Ε.Λ.Ο.Α.Ν ) ανακοινώνεται ότι σε συνεδρίαση ολομέλειας της Διοικούσας Επιτροπής του εγκρίθηκαν :

1. Εφάπαξ βοηθήματα  μετόχων οι οποίοι έχουν λάβει πρωτόκολλο γραμματείας Ε.Λ.Ο.Α.Ν για το έτος 2015 από 286 έως και 1804.
2. Έναρξη καταβολής  από  30-08-2016.
3. Οι δικαιούχοι  για την παραλαβή των εφάπαξ από Ε.Λ.Ο.Α.Ν. θα πρέπει να προσκομίζουν Φορολογική ενημερότητα για είσπραξη χρημάτων χωρίς οφειλή στη ΔΟΥ δεδομένου ότι οι επιταγές έχουν ήδη εκδοθεί.

===================================================================================

-Βοήθημα Οικογενειακής ή Επαγγελματικής Αυτοτέλειας για τα παιδιά των μετόχων και μερισματούχων των Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού

Θέμα: Βοήθημα Οικογενειακής ή Επαγγελματικής Αυτοτέλειας για τα παιδιά των μετόχων και μερισματούχων των Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού.

1. Από το Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι με την ΚΥΑ με αριθμ. Φ.951.1/18/2015 (ΦΕΚ 2406 Β΄/04-08-2016) τροποποιείται η κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών υπ΄ αριθμ. Φ. 871.1/27 απο 11 Ιαν. 1985 (ΦΕΚ 359 Β΄ /31-5-1985) «Περί βοηθήματος δημιουργίας οικογενειακής ή επαγγελματικής αυτοτέλειας στα παιδιά των ενεργών μετόχων και μερισματούχων του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού» και θεσπίζονται οι ακόλουθες αλλαγές: 

α. Η ασφάλιση των τέκνων με πνευματική, ψυχική ή σωματική αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω που πιστοποιείται από την Ανώτατη Ναυτική ή άλλη αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή, είναι προαιρετική.».

β. Η αναστολή ή προσωρινή διακοπή καταβολής αποδοχών στους ενεργούς μετόχους δεν επιφέρει λήξη της ασφάλισης....

Εφόσον επιθυμείτε να διαβάστε ολόκληρο το κείμενο αυτό ευρίσκεται στις ανακοινώσεις ή πατήστε   εδώ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου