6 Σεπτεμβρίου 2016

Χαρτογράφηση του Κατακόλου από το υδρογραφικό πλοίο του Π.Ν Υ/Γ Στράβων.

Τη χαρτογράφηση του Λιμένα Κατακόλου, πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού με την ονομασία «Υδρογραφικό Στράβων», που έχει καταπλεύσει στο Λιμάνι, ύστερα από αίτημα του Λιμεναρχείου Κατακόλου και του Λιμενικού Ταμείου της περιοχής. 

Το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, με επιστήμονες αξιωματικούς, έχει ξεκινήσει μια αρκετά σοβαρή «δουλειά», η οποία αναμένεται, μόλις ολοκληρωθεί, να εξυπηρετήσει τα κρουαζιερόπλοια που καταπλέουν στα νερά του Κατακόλου.


Στη συνάντηση χθες, συμμετείχαν και οι εκπρόσωποι της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Ναυτικού Ηλείας, ο πρόεδρος, Ζώης Υφαντής και ο αντιπρόεδρος, Τάσος Αράπογλου, που ανέλαβαν την πρωτοβουλία μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, να καλέσουν στην περιοχή του Κατακόλου το πλοίο προκειμένου να γίνει η χαρτογράφησή του.

Όπως εξήγησε από το γραφείο του στο Λάτσειο, ο δήμαρχος του Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής, που είχε συνάντηση με τον Κυβερνήτη του πλοίου και τον ύπαρχό του, σε τρεις εβδομάδες το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού «Υδρογραφικό Στράβων», θα προσφέρει στην περιοχή του Λιμένα Κατακόλου, την πλήρη χαρτογράφηση της περιοχής, με ψηφιακή απεικόνιση που θα εξυπηρετήσει τα κρουαζιερόπλοια που φτάνουν στο λιμάνι. 


Οι συγκεκριμένοι χάρτες που αφορούν το τμήμα του λιμανιού, όπως αναφέρθηκε χθες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έχουν να ανανεωθούν από το 2006 και με δεδομένο πως στην ευρύτερη περιοχή του λιμένα έγιναν έργα εκβάθυνσης, κρίθηκε αναγκαία η χαρτογράφηση.

«Έχουμε εδώ τον Κυβερνήτη του πλοίου τον κ. Καρνέση και τον ύπαρχο. Είναι ένα καράβι που κάνει επιστημονική δουλειά, χαρτογραφεί το λιμάνι του Κατακόλου και θα έχει ψηφιακή απεικόνιση αυτή η χαρτογράφηση και θεωρείται αναγκαίο γιατί κάθε ημέρα στο λιμάνι μπαίνουν πολύ μεγάλα πλοία, άρα η ακριβής χαρτογράφηση του λιμανιού είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία. 

Εμείς ευχαριστούμε την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού που έστειλε αυτό το καράβι στον Πύργο, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας που πάντα κάθε αίτημά μας το ικανοποιεί και ελπίζουμε πως μέσα σε τρεις εβδομάδες θα έχει τελειώσει την δουλειά του. Έχουμε την τιμή η Ένωση των αποστράτων να έχει μεγάλη δράση στην πόλη μας, τους ευχαριστούμε για την μεσολάβησή τους αλλά αυτές οι μετακινήσεις γίνονται με αποφάσεις της ηγεσίας του Πολεμικού Ναυτικού», ανέφερε μεταξύ των άλλων ο κ. Λιατσής.

Πηγήwww.patrisnews.com/    ΤΗΣ Πηγής Γιακουμέλου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου