7 Σεπτεμβρίου 2016

“Μίγμα εκρηκτικό” στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων! Τι συζητήθηκε σε σύσκεψη του Α/ΓΕΕΘΑ..

Στην πρωϊνή σύσκεψη του Α/ΓΕΕΘΑ με τους επιτελείς του έφθασε το θέμα της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και  μετά από τη γενική ενημέρωση που του έγινε, κράτησε στο γραφείο του τους επιτελείς του ΠΝ και ζήτησε ενημέρωση και απόψεις για την αντιπαράθεση που υπάρχει μεταξυ του διοικητή της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και των καθηγητών.

Οι απόψεις που εκφράστηκαν και οι προτάσεις που έγιναν οδηγούν στον συμπέρασμα ότι οι σκέψεις ακόμη και για αντικατάσταση του διοικητή δεν έχουν εγκαταλειφθεί. 
Η εικόνα που μεταφέρθηκε στον Α/ΓΕΕΘΑ είναι ότι υπήρξαν λανθασμένοι χειρισμοί από την πλευρά της διοίκησης σ΄ ότι έχει να κάνει με τον τρόπο που επιχείρησε να επιβάλλει ρυθμίσεις που έχουν να κάνουν με το εργασιακό καθεστώς των καθηγητών αλλά και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.

Από το ΓΕΝ επίσης μεταδίδεται ένα κλίμα δυσαρέσκειας όχι τόσο για την ουσία των ρυθμίσεων αλλά για τον “απότομο τρόπο” που αυτές επιχειρήθηκαν με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στην “μετωπική σύγκρουση” διοίκησης της ΣΝΔ και των καθηγητών.

Από την άλλη πλευρά από τη διοίκηση της ΣΝΔ αναφέρεται ότι γίνονται όσα ο νόμος προβλέπει και ότι θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η ΣΝΔ είναι ΑΣΕΙ και όχι απλό ΑΕΙ.

Η συνύπαρξη στρατιωτικών και καθηγητών στα ΑΣΕΙ έτσι κι αλλιώς έχει πάντα προβλήματα, αφού οι αντιλήψεις των δύο πλευρών πάντα είναι διαφορετικές. Το ζητούμενο είναι να εντοπίζεται πάντα η σωστή “χημεία” ώστε να λειτουργούν οι Σχολές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Φαίνεται ότι στη ΣΝΔ αυτή η χημεία προς το παρόν δεν μπορεί να βρεθεί. Αντιθέτως έχει δημιουργηθεί ένα εκρηκτικό κλίμα που όλοι προσπαθούν να αποφορτίσουν. Ο χρόνος βέβαια πιέζει αφού τα μαθήματα στη ΣΝΔ πρέπει να ξεκινήσουν.

Πηγήwww.militaire.gr/    (Φωτογραφία: Ν. Παναγιωτόπουλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου