13 Νοεμβρίου 2016

EKTAKTO: "Εκανε πίσω" η Αγκυρα στο Καστελόριζο προ του ελληνικού Στόλου: Δεν έριξαν ούτε σφαίρα! (Του Πέτρου Αναστασίου)

Μια πρώτη "νίκη" των ελληνικών όπλων: Μετά την παράταξη ισχυρού τμήματος του ελληνικού Στόλου, η Αγκυρα δεν τόλμησε να προχωρήσει στην χθεσινή άσκηση με πραγματικά πυρά γύρω από την Μεγίστη (Καστελόριζο) μετά την επίδειξη "κόντρα ισχύος" στην οποία προέβησαν τα ελληνικά Επιτελεία.

Παρά το γεγονός ότι είχε δεσμευθεί η περιοχή γύρω από το Καστελόριζο σε βάθος μέχρι και 20 μίλια νότια από τις ακτές του με τις δεύτερες ΝΟΤΑΜ, εν τέλει και με δεδομένη την ελληνική ισχυρή παρουσία στην περιοχή, αυτό δεν συνέβη, τα τουρκικά πλοία αποχώρησαν, οπότε μένει τώρα η 15-17 Νοεμβρίου ως ημέρα διενέργειας της άσκησης.
Να θυμήσουμε ότι έχουν εκδοθεί δύο NAVTEX (ή NAVWARN) με αριθμούς 723/16 και 724/16 για τις 12 και 15 Νοεμβρίου (η πρώτη) και 15 και 17 Νοεμβρίου (η δεύτερη).

Χθες ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο ήρθε "αρκετά κοντά" (απόσταση βολής πυροβόλου) με ελληνική κανονιοφόρο, αλλά δεν υπήρξε καμία περαιτέρω κλιμάκωση.

Η φρεγάτα F464 "Κανάρης", κλάσης "S", περιπολεί στην περιοχή, όπως και το υποβρύχιο Type 214 S120, "Παπανικολής" της ομώνυμης κλάσης Στόλου.

Μία πυραυλάκατος και μία κανονιοφόρος βρίσκεται επίσης στην περιοχή.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο πατώντας εδώ

Πηγήwww.pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου