5 Σεπτεμβρίου 2016

Άρθρο του Αντιναυάρχου ε.α Δ. Παπαγιαννίδη

Το τέλμα στη διαχείριση του προσφυγικού, η ανασφάλεια των πολιτών, η στασιμότητα στην οικονομία, η επιχειρούμενη χειραγώγηση του ραδιοτηλεοπτικού πεδίου, και τα νεφελώδη σχέδια ‘’αναβάθμισης΄΄ της παιδείας με επιστροφή του θεσμού των ‘’αιώνιων’’ φοιτητών, τονίζουν με ενάργεια την κυβερνητική ανεπάρκεια σε κρίσιμους τομείς που αφορούν την καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών.

Η παγιοποίηση της παραμονής δεκάδων χιλιάδων προσφύγων/μεταναστών σε άθλιους καταυλισμούς όπου σημειώνονται κρούσματα μολυσματικών ασθενειών και περιστατικά διαρρήξεων στον περιβάλλοντα αστικό ιστό δημιουργεί εύλογες ανησυχίες, ιδίως στις τοπικές κοινωνίες των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου στα οποία τα λεγόμενα HotSpots είναι υπερπλήρη.
Η παρατηρούμενη δε, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, ελαφρά πλην σταθερή αύξηση των προσφυγικών ροών σε συνδυασμό με την απροθυμία των ευρωπαϊκών χωρών να υλοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους ως προς την ανακατανομή προσφύγων στη βάση των προβλέψεων της αντίστοιχης ευρωτουρκικής συμφωνίας, δεν δικαιολογούν την μακαριότητα που επιδεικνύει η κυβέρνηση ως προς το μείζον αυτό ζήτημα. 

Αλλά και στα υπόλοιπα κρίσιμα πεδία της καθημερινότητας των πολιτών τα αποτελέσματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πιο ενθαρρυντικά. Η αισιοδοξία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης δεν επιβεβαιώνεται από τους οικονομικούς δείκτες οι οποίοι αν μη τι άλλο δείχνουν στασιμότητα, την ίδια ώρα που παράγοντες των δανειστών καθιστούν σαφές ότι η Ελλάδα θα πρέπει να τιμήσει τις μνημονιακές δεσμεύσεις της αναφορικά με την επίτευξη συγκεκριμένων δημοσιονομικών στόχων όπως π.χ. η επίτευξη σταθερά μεγάλων πλεονασμάτων στον προϋπολογισμό.

Το πεδίο της κυβερνητικής ανεπάρκειας, αλλά και συγκεκριμένων στοχεύσεων με έντονες ιδεολογικές αναφορές και συνδηλώσεις, συμπληρώνει τόσο η επιχειρούμενη βίαιη αναδιάρθρωση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου η οποία θα οδηγήσει σε δραστικό περιορισμό του πλουραλισμού ενημέρωσης με το κλείσιμο πανελλήνιων τηλεοπτικών σταθμών και την περιαγωγή στην ανεργία εκατοντάδων δημοσιογράφων και τεχνικών, καθώς και η εξαγγελία μεγαλεπήβολων σχεδίων ‘’αναβάθμισης’’ της παιδείας με κατάργηση των εισιτηρίων εξετάσεων στην ανώτατη εκπαίδευση και προπαντός την επαναφορά του ανεπανάληπτου παγκοσμίως θεσμού των ‘’αιωνίων φοιτητών’’.

Πηγήkranosgr.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου