9 Μαρτίου 2018

Eκδήλωση με θέμα την Ναυτική Στρατηγική κατά τον 19ο αιώνα στην ΥΙΝ στις 20 Μαρτίου.

Την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018, στις 18:00, στην αίθουσα "Αντιναύαρχος Δημήτριος Φωκάς" της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα την Ναυτική Στρατηγική κατά τον 19ο αιώνα από τις απαρχές της Επανάστασης μέχρι και την δημιουργία του ατμήλατου Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. 

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση της μετεξέλιξης της Ελληνικής Ναυτικής Ισχύος από τους επαναστατικούς νησιωτικούς στόλους του αγώνα της Ανεξαρτησίας στον ισχυρό ατμήλατο Ελληνικό Στόλο του τέλους του 19ου αιώνα. 


Η παρουσίαση αυτή γίνεται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου. Θα ομιλήσουν:
- κ. Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου και Πρόεδρος του ΙΔΙΣ ο οποίος θα αναφερθεί στην Ελληνική Στρατηγική κατά την διάρκεια του αγώνα για την Ελληνική Ανεξαρτησία και την σημασία της Ναυτικής Στρατηγικής για την εκπλήρωση των στόχων αυτής.
- Πλωτάρχης Σ. Μαζαράκης ΠΝ, Ερευνητής ΙΔΙΣ, ο οποίος θα αναφερθεί στις εφαρμοζόμενες Ναυτικές Στρατηγικές των αντιπάλων δυνάμεων κατά τον πόλεμο της Ανεξαρτησίας με βάση την Θεωρία της Ναυτικής Στρατηγικής.
- Πλωτάρχης Θ. Μπαζίνης ΠΝ, Ερευνητής ΙΔΙΣ, ο οποίος θα αναφερθεί στην Ελληνική Ναυτική Στρατηγική μετά την δημιουργία του Ελληνικού Κράτους. 
- κ. Ζήσης Φωτάκης, Λέκτορας Σχολής Ναυτικών Δοκίμων ο οποίος θα αναφερθεί στην κληρονομιά/ επίδραση της Ναυτικής Στρατηγικής από το ιστιοφόρο στο ατμήλατο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων μέχρι Παρασκευή 16 Μαρτίου στα τηλέφωνα 2103484244, 2103484246.

Πηγή:  Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού  (Facebook Page)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου