5 Νοεμβρίου 2017

ΚΑΝΑΡΗΣ: «Πόλεμος» από τους Απόστρατους

ΚΑΝΑΡΗΣ: Το ατύχημα της Φρεγάτας, τα όσα γράφτηκαν στον Τύπο και τα social media και όσα ακολούθησαν έκαναν τους Απόστρατους να πάρουν θέση.

Η Ανακοίνωση των Αποστράτων του Πολεμικού Ναυτικού είναι σαφές πως δείχνει οτι οι Απόστρατοι διαφωνούν με όσους ήθελαν να βγεί πόρισμα και ποινές «εδώ και τώρα» και για αυτό θυμίζουν πως μόνο όσοι έχουν γνώση πρέπει να εκφέρουν και γνώμη.

Η ΕΑΑΝ μάλιστα θυμίζει και πως το ΠΝ είναι πολλαπλά αξιολογημένο σε όσους το ξέχασαν αυτές τις ημέρες.


1.- Με αφορμή το ατύχημα της Φ/Γ ΚΑΝΑΡΗΣ στην Αταλάντη την 2 Νοεμβρίου για το οποίο διάφοροι “ειδήμονες” εξέφρασαν άποψη εκ του μακρόθεν καταδικάζοντας τον Κυβερνήτη και το πλήρωμα της Φ/Γ, προτού εκδοθεί το πόρισμα της ΕΔΕ που διέταξε το ΓΕΝ και γενικεύοντας το συμβάν σε ολόκληρο το ΠΝ επιθυμούμε να γνωρίσουμε τα ακόλουθα :

α.- Το ατύχημα διερευνάται από τους πλέον αρμόδιους και αναμένεται το πόρισμα.
β.- Ατυχήματα συμβαίνουν σε όλα τα Ναυτικά, ακόμη και τα πλέον σύγχρονα και ισχυρά.
γ.- Επ ουδενί ένα μεμονωμένο ατύχημα αντιπροσωπεύει στο σύνολό του το ΠΝ και το προσωπικό του.
δ.- Το ΠΝ έχει αξιολογηθεί διεθνώς στις πρώτες θέσεις μεταξύ πολλών Ναυτικών, η δε οργάνωσή του και η ναυτοσύνη των στελεχών του κατατάσσονται σε περίοπτη θέση.
ε.- Εκείνοι που υπερτονίζουν και υπερπροβάλλουν το συμβάν με δυσμενή κριτική και σχόλια πρέπει να αντιληφθούν ότι προσβάλλουν ολόκληρο το Ναυτικό μας σε μία περίοδο που η Ηγεσία του και το προσωπικό του καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να ανταποκριθεί στην αποστολή του.
στ.- Οι Απόστρατοι που έχουν διαθέσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους σε υπηρεσία επί των Πλοίων αντιλαμβάνονται τις δυσμενείς συνθήκες της υπηρεσίας επί αυτών και δεν προτίθενται  να αποδώσουν ευθύνες, για τις οποίες μόνο αρμόδιο όργανο  είναι το ΓΕΝ.
ζ.- Όποιος δεν έχει κάνει τον Κυβερνήτη Πολεμικού Πλοίου δεν δικαιούται να κάνει κρίσεις για το συμβάν.

Πηγήwww.armynow.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου