1 Νοεμβρίου 2017

Θωρηκτό Αβέρωφ: Σκέψεις για να μεταβεί στη Λήμνο στις 6 Δεκεμβρίου.

Η τεράστια ανταπόκριση των πολιτών της Θεσσαλονίκης στην παρουσία του θρυλικού Θωρηκτού Γ.ΑΒΕΡΩΦ, φαίνεται ότι “άνοιξε την όρεξη” στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ αλλά στους Ναυάρχους σε ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ και σχεδιάζουν ένα παράτολμο εγχείρημα: να αποπλεύσει το Θωρηκτό Γ.ΑΒΕΡΩΦ και στις 6 Δεκεμβρίου ημέρα κατά την οποία εορτάζουμε τον Άγιο Νικόλαο αλλά και την Ναυμαχία της Έλλης (έγινε στις 3 Δεκεμβρίου) να βρίσκεται δεμένο στον Μούδρο της Λήμνου! Το Θωρηκτό ήταν ο πρωταγωνιστής της ναυμαχίας.



Η ιδέα ασφαλώς και συγκινεί και γοητεύει. Ωστόσο το εγχείρημα δεν είναι ούτε απλό,ούτε ακίνδυνο. Το ταξίδι του Θ/Κ Γ.ΑΒΕΡΩΦ μπορεί να κρύβει κινδύνους που δεν μπορούν να αγνοηθούν και δεν είναι λίγοι αυτοί που εκφράζουν επιφυλάξεις για το ταξίδι που σχεδιάζεται. Οι καιρικές συνθήκες κάτω από τις οποίες μπορεί να ταξιδέψει το πλοίο είναι συγκεκριμένες και στο χειμωνιάτικο Αιγαίο, δεν μπορεί να θεωρούνται εξασφαλισμένες.

Μην ξεχνάμε ότι μετά από τη Λήμνο και το Μούδρο το Θωρηκτό θα πρέπει να επιστρέψει στο Φλοίσβο και ο πλους που θα ΄χει να κάνει θα ΄ναι μακρύς και χωρίς να υπάρχουν πολλά σημεία στα οποία θα μπορούσε να προστατευθεί από καιρικά φαινόμενα απρόβλεπτα.

Πηγήwww.thinknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου