21 Οκτωβρίου 2017

Περικοπές στα «βατράχια»

Την ακύρωση της Κοι­νής Υπουργικής Απο­φάσεως (ΚΥΑ) των υπουργών Εθνικής Αμύνης και Οικονομι­κών, βάσει της οποί­ας αποφασίστηκε η περικοπή των επιδομάτων επικινδυνότη­τας, ζητά με κοινή της αίτηση ακύρωσης που κατέθεσε ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας και μία άλλη κατηγορία δικαιού­χων του επιδόματος αυτού, που το ελάμβανε μέχρι τώρα. 

Πρόκειται για την πλέον ολιγομε­λή κατηγορία από τους δικαιού­χους, τους μόλις 18 δύτες του Πο­λεμικού Ναυτικού, κάποιοι εκ των οποίων προσφεύγουν στο ΣτΕ. 


Να σημειώσουμε ότι το «επίδο­μα επικινδυνότητας» δικαιούνται οι ιπτάμενοι (πιλότοι και άλλων ειδικοτήτων όλων των Κλάδων των Ε.Δ.. το λεγόμενο «πτητικό»). Επίσης δίνονται επιδόματα πτώ­σης αλεξιπτωτιστών, υποβρύχι­ων καταστροφέων και καταδυτι­κό, πτητικό επίδομα εκπαιδευτών πτήσεων, επίδομα εξουδετέρω­σης ναρκών, ειδική αποζημίωση ΤΕΝΞ και ειδική αποζημίωση πυ­ροτεχνουργών.

Για πρώτη φορά υπάρχει ένα ανώ­τατο όριο ωρών κατάδυσης μηνι­αίως που δεν μπορεί να ξεπερνά τις 40, όταν κατά τα λεγόμενα των δυτών τώρα ο καθένας τους «γρά­φει» μηνιαίως από 60-70 ώρες! Είναι σαν να υποστηρίζουμε ότι μπορεί να μπει ένα ανώτατο όριο ωρών πτήσεων μηνιαίως για ένα.. F-16 ή αντιστοίχως για ένα πολε­μικό πλοίο του Στόλου που μό­λις συμπληρώνει το υποτιθέμενο όριο θα πρέπει να ...σταματά την αποστολή του. Φυσικά δεν γίνεται κάτι τέτοιο και δεν μπορεί να γίνει. 

Στην περίπτωση όμως των 18 δυτών του Π.Ν. γίνεται! Μάλ­λον οι οικονομικοί «εγκέφαλοι» πιστεύουν ότι οι περικοπές αυτών των 18 συγκεκριμένων καταδυτικών επιδομάτων θα σώσουν την εθνική οικονομία! 

Αν υπολογίζουμε δε, ότι όπως ση­μειώνεται στο ίδιο ΦΕΚ, όπου προσδιορίζονται με ακρίβεια, η αμοιβή ανά ώρα κατάδυσης δύτη ορίζεται στο... υπέρογκο ποσό των 13,55 ευρώ, τότε το ανώτατο μη­νιαίο επίδομα αν βουτήξουν 40 ώρες, φτάνει στα...542 ευρώ, μει­ωμένο κατά 65-70% σε σχέση με το ισχύον έως πριν από την εφαρ­μογή της συγκεκριμένης ΚΥΑ! Και βεβαίως το οικονομικό σκέ­λος είναι η μία όψη του νομίσμα­τος, που είναι η καθαρώς προσωπική και αφορά τον κάθε έναν από τους -επαναλαμβάνουμε- 18 συ­νολικώς δύτες για όλο το Π.Ν. και φυσικά για όλες τις Ε.Δ.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο πατώντας εδώ

Πηγήhttp://www.enoplos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου