28 Οκτωβρίου 2017

50η επέτειος τάξεως Σ.Δ.Υ.Ν. 1967

Μετά από 50 χρόνια τα πιτσιρίκια της τάξης 1967 ΣΔΥΝ συναντήθηκαν ξανά στις 30/9 έως την 01/10 εκεί από όπου  ξεκίνησαν για να γιορτάσουν την χρυσή επέτειο  από κατατάξεώς τους στο Π.Ν.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης άρχισε το πρωί της Κυριακής με εκκλησιασμό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου του ΚΕ/ΠΟΡΟΣ, και με μνημόσυνο δέηση για τους συμμαθητές μας που δεν είναι πλέον μαζί μας.  Ακολούθησε περιήγηση στους χώρους της πρώην σχολής μας, που τόσο πολύ έχει αλλάξει, χωροταξικά και κτιριακά, από την εποχή τη δική μας.
Ο ακούραστος Πρόεδρος του παραρτήματος της  ΕΑΑΝ/ΠΟΡΟΥ και παλαιός δάσκαλος της σχολής, μας παρέθεσε μικρή δεξίωση στα γραφεία του παραρτήματος, που βρίσκονται ως γνωστόν μέσα στις εγκαταστάσεις του ΚΕ/ΠΟΡΟΣ. 

Το μεσημεριανό γεύμα είχαμε τη τύχη και χαρά να μας το παραθέσει η Διοίκηση στις εγκαταστάσεις του εστιατορίου  της σχολής , παίρνοντας «γεύση και άρωμα» μιας άλλης εποχής. Ειλικρινά το ευχαριστηθήκαμε πάρα πολύ. Πρόβλημα δημιουργήθηκε ποιος θα…έπλενε την καραβάνα, αλλά ευτυχώς τα σύγχρονα μέσα του εστιατορίου μας απάλλαξαν από τον μπελά αυτόν.

Η συντονιστική επιτροπή της εκδήλωσης νοιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει τον Διοικητή του ΚΕ/ΠΟΡΟΣ Πλοίαρχο Γεώργιο Κοτσάνη ΠΝ, τον Υποδιοικητή Πλωτάρχη Κων Παγώνη ΠΝ ,τον υποπλοίαρχο Ιωάννη Παπαδόπουλο ΠΝ, την προϊσταμένη εθιμοτυπίας Ανθστή Νεκταρία Κοντζιά, για την άψογη υποδοχή και φιλοξενία στις εγκαταστάσεις του Κέντρου, και εκτέλεση του Προγράμματος της εκδήλωσής μας. Επίσης πολλές ευχαριστίες οφείλουμε στους: Πρόεδρο παραρτήματος ΕΑΑΝ/ΠΟΡΟΥ Αρχιπλοίαρχο ε.α. (Δδ) Γ.Αλιφέρη Π.Ν., που φρόντισε για την επιτυχία της εκδήλωσής μας, στον επίσης παλαιό μας δάσκαλο Αρχιπλοίαρχο ε.α. (Δδ) Π. Γκίζη για την τιμητική του παρουσία στην εκδήλωσή μας, και τον παλαιό φίλο και συνάδελφο Ανθστή ε.α. Τριαντάφυλλο Τσόγκα, ο οποίος μας χάρισε με την μελωδική του φυσαρμόνικα παλιές αξέχαστες μελωδίες.

Σίγουρα τα χρόνια πέρασαν και πολλά συνέβησαν στη πορεία του καθενός από εμάς. Δεν μπορεί όμως να περάσει απαρατήρητη, και με πολύ συγκίνηση, η αναλλοίωτη από το πέρασμα του χρόνου  συναδελφική αγάπη και εκτίμηση που αναπτύχθηκε μεταξύ των συμμαθητών της τάξης ΣΔΥΝ 1967 σε αυτούς εδώ τους χώρους προ 50 ετών.

Και ένα χαρακτηριστικό της τάξης μας. Καταταχτήκαμε ως Ναυτόπαιδες, (προτελευταία τάξη Ναυτοπαίδων), και αποφοιτήσαμε ως  μαθητές Σ.Δ.Υ.Ν.  με στολή Δοκίμου.
Η ωραία εκδήλωση τελείωσε με εκατέρωθεν ευχές για καλή υγεία σε όλους και καλή αντάμωση στην επόμενη επέτειο των 60 ετών και όχι μόνο.


Η συντονιστική επιτροπή ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν στη πρόσκλησή μας.
ΠΈΤΡΟΣ ΒΑΜΒΑΚΟΎΣΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΓΗΣ ΣΑΝΤΖΗΛΙΩΤΗΣ
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΣΧΟΙΝΑΣ

Πηγήsasmyngr.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου