23 Μαρτίου 2017

Εν πλω με τα πλοία της Διοίκησης Φρεγατών - Ανταπόκριση του defencenews.gr από την άσκηση ΑΣΤΡΑΠΗ

Το χάραγμα μας βρίσκει στο Κέντρο Πληροφοριών Μάχης εν πλω στη φρεγάτα "ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ", παρακολουθώντας την εξέλιξη της Άσκησης "ΑΣΤΡΑΠΗ" 3/16. Λίγο πριν ένα γυμνάσιο αντιμετωπίσης εναέριας απειλής στέφθηκε με επιτυχία. 

Το πλήρωμα του πλοίου βρίσκεται σε συνθήκες αυξημένης ετοιμότητας καθώς διαρκώς εκτελείται πληθώρα σύνθετων σεναρίων σε τεχνικό και τακτικό επίπεδο. Στην Άσκηση παίρνουν μέρος φρεγάτες, ΤΠΚ, Υποβρύχια, Πλοία Γενικής Υποστήριξης.
Το σύνολο των μονάδων κρούσεως του Αρχηγείου Στόλου. Αδιαμφισβήτητα, το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί τον βασικό παράγοντα επιτυχίας. Είναι αυτοί που καλούνται να υπερνικήσουν τις όποιες αντιξοότητες υπάρχουν και να ανταπεξέλθουν στην αποστολή τους. Έστω και αυτές τις λίγες ώρες που βρισκόμαστε εν πλω στη φρεγάτα "ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ" από το ΓΕΝ εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς το φιλότιμο, το μεράκι, τη φιλοπατρία και πάνω απ' όλα τον επαγγελματισμό των στελεχών του Π.Ν. 

Το βάρος που σηκώνει αυτή τη στιγμή το ΠΝ είναι τεράστιο καθώς καλείται σε περίοδο παρατεταμένης οικονομικής κρίσης να ανταποκριθεί στις κατευθύνσεις της πολιτικής Εθνικής Άμυνας, απέναντι σε μια διαρκώς διογκούμενη απειλή από άποψη μεγέθους και ποιότητας, αδυνατώντας να προχωρήσει ταυτόχρονα στις προμήθειες νέων μονάδων που απαιτούνται. Το ΠΝ διαθέτει σήμερα απολύτως αξιόμαχες μονάδες με σημαντικές ικανότητες και ικανά πληρώματα υψηλής επιχειρησιακής κατάρτισης με αποστολή την διεξαγωγή των αναγκαίων αεροναυτικών επιχειρήσεων και έργων στην ειρήνη και τον πόλεμο για την εξασφάλιση Εθνικών αντικειμενικών σκοπών της αρμοδιότητος του. 

Την αποστολή του την φέρνει σε πέρας σε συνεργασία με τους άλλους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων με απώτερο στόχο την αποτροπή εχθρικής επιθέσεως, την διατήρηση της ακεραιότητας της χώρας, την προάσπιση των Εθνικών συμφερόντων και την επίτευξη των επιδιώξεων της εν ισχύει Πολιτικής Εθνικής Αμύνης γενικότερα.

Τις προσεχείς ημέρες θα καταγράψουμε τα όσα είδαμε (από την ιστοσελίδα  defencenews.gr) εκ του σύνεγγυς στην άσκηση ΑΣΤΡΑΠΗ ενώ ήδη το πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό θα είναι στη διάθεση σας. 

Πηγήdefencenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου