20 Φεβρουαρίου 2017

Την έκπληξη και θαυμασμό των ντόπιων κατοίκων τράβηξε σήμερα η αιφνιδιαστική ..επίσκεψη του Υ/Β Τρίτων στο Γήθειο.

Αθόρυβα, μυστικά και προφανώς αιφνιδιαστικά για τους κατοίκους του Γυθείου το υποβρύχιο ''Τρίτων'' του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού κατέπλευσε γύρω μετά τις 15:00 το μεσημέρι ανοιχτά του λιμανιού της πόλης. 

Οι εξοδούχοι του πληρώματος λίγο μετά τις 16:00 βγήκαν στην πόλη του Γυθείου. Σύμφωνα με πληροφορίες του githio-click.gr το υποβρύχιο θα παραμείνει σίγουρα μέχρι το βράδυ. 


Άγνωστο παραμένει το πότε θα αναχωρήσει καθώς και ο προορισμός του.

Αρκετοί κάτοικοι της πόλης που αντιλήφθηκαν την άφιξη του υποβρυχίου έτρεξαν να το φωτογραφίσουν καθώς δεν αποτελεί συχνό φαινόμενο για την περιοχή.

Το σημερινό Υ/Β ΤΡΙΤΩΝ είναι το δεύτερο στη ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού με αυτό το όνομα. Το πρώτο ήταν το Υποβρύχιο με χαρακτηριστικό αριθμό Υ-5, το οποίο έδρασε κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. 


Το Υ/Β ΤΡΙΤΩΝ (S-112) είναι ένα συμβατικό Υ/Β type 209, τρίτο στη σειρά των Υποβρυχίων τύπου "ΓΛΑΥΚΟΣ" που διαθέτει το Πολεμικό Ναυτικό. Κατασκευάσθηκε στα Ναυπηγεία της HDW στο ΚΙΕΛΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ. Καθελκύσθηκε την 19 Οκτωβρίου 1971. Την 8 Αυγούστου 1972 παρελήφθη από το Πολεμικό Ναυτικό. 


Είναι το πρώτο Υ/Β τύπου "ΓΛΑΥΚΟΣ" που εντάχθηκε στο πρόγραμμα NEPTUNE I και από τον Αύγουστο του 1991 έως τον Αύγουστο του 1993 έλαβαν χώρα εργασίες εκσυγχρονισμού στις εγκαταστάσεις της εταιρείας HDW στο Κίελο της Γερμανίας, για την επιχειρησιακή και τεχνολογική του αναβάθμιση, στις απαιτήσεις του σύγχρονου πολέμου. 

Το Υ/Β ΤΡΙΤΩΝ φέρει ένα από τα πλέον προηγμένα συστήματα διευθύνσεως βολής, SONAR, και συστήματα Ναυτιλίας. Μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα μεγάλο αριθμό όπλων και είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο πλοίο πρώτης γραμμής για επιχειρήσεις κατά πλοίων επιφανείας και Υποβρυχίων.


Πηγήgithio-click.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου