11 Φεβρουαρίου 2017

Οδός Υποπλοιάρχου Τουλίτση και στη Νέα Φιλαδέλφεια – Την Κυριακή το μνημόσυνο.

Ο Δήμος Ν.Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο που θα γίνει την Τετάρτη 15/02 έχει ως πρώτο θέμα ημερήσιας διατάξεις: «Υποβολή πρότασης στην Επιτροπή του άρθρου 8 του Δ.& Κ. Κώδικα για την μετονομασία της διαδημοτικής οδού Άρτης, Δημ. Ενότητας Ν.Φιλ/φειας, σε «οδό Υποπλοιάρχου Αναστασίου Τουλίτση», βάσει της αριθ. 6/2017 απόφασης-εισήγησης του Συμβουλίου Δημ. Κοινότητας Ν. Φιλ/φειας.»


Λαμβάνοντας υπόψιν ότι η εισήγηση θα γίνει δεκτή από το σώμα, μπορούμε να πούμε ότι και στη Νέα Φιλαδέλφεια -έστω και καθυστερημένα- η οδός Άρτης θα μετονομαστεί σε «οδός Υποπλοιάρχου Τουλίτση».

Tην Κυριακή 12 Φεβρουαρίου θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο του Ήρωα Υποπλοιάρχου Τάσου Τουλίτση, που έπεσε την ώρα του καθήκοντος ως κυβερνήτης ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού που κατέπεσε στη νήσο Κίναρο, κατά τη διάρκεια πολεμικής άσκησης στις 11 Φεβρουαρίου 2016.

Το παλικάρι, έμενε στη Μεταμόρφωση (σύνορα με Ν.Φιλαδέλφεια) και πήγε σχολείο στο 6o Δημοτικό Ν.Φ., στο 3ο Γυμνάσιο & στο 3ο ΓΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας (Πολυκλαδικό- απόφοιτος 1997), από το οποίο και πέρασε με άριστα στις πανελλήνιες εξετάσεις στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. 
Έμενε στην διαδημοτική οδό Άρτης, η οποία ξεκινά από την Μεταμόρφωση και συνεχίζει στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπως βλέπετε στον χάρτη:



Μετά το χαμό του κυβερνήτη, φίλοι του, συμμαθητές του και εκατοντάδες δημότες της πόλης μας, εξέφρασαν την επιθυμία τους, ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας να μετονομάσει μια οδό της Νέας Φιλαδέλφειας σε «ΟΔΟΣ ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΤΟΥΛΙΤΣΗ». Με την συμβολική αυτή κίνηση θα ήθελαν, η πόλη μας να τιμήσει τον άτυχο νέο που έδωσε τη ζωή του για την πατρίδα.

Η Εφημερίδα μας Fx-news (έντυπη & ηλεκτρονική), αφουγκραζόμενη την επιθυμία τους, ξεκίνησε καμπάνια για την ονοματοδοσία οδού, με το όνομα του υποπλοίαρχου Τάσου Τουλίτση. 
Μάλιστα,  filadelfia-xalkidona.gr είχε προτείνει  (διαβάστε ΕΔΩ), η οδός που θα μετονομαστεί να είναι η οδός Άρτης σε συνεννόηση με τον Δήμο Μεταμόρφωσης…



Πηγήwww.filadelfia-xalkidona.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου