12 Δεκεμβρίου 2016

Type-214 AIP: Τα φαντάσματα της Διοίκησης Υποβρυχίων και η άσκηση Dynamic Manta 2016. (Video)

Η Άγκυρα απειλεί το Αν. Αιγαίο έχοντας χτίσει ένα ισχυρό Ναυτικό, αλλά κανείς δεν θα ήθελε να βρεθεί απέναντι στα 214 του ΠΝ.. Να θυμίσουμε οτι ένα εξ αυτών ονομάστηκε από Νατοικούς επιτελείς το «υποβρύχιο-φάντασμα», “The Ghost Submarine”. 

Ο λόγος για το υποβρύχιο «ΠΙΠΙΝΟΣ» (S-121), Type-214AIP, κλάσεως «Παπανικολής», το οποίο συμμετείχε με επιτυχία στη μεγάλη Συμμαχική άσκηση υποβρυχίων με την επωνυμία “Dynamic Manta 2016”. 


Αυτό που εντυπωσίασε τους ξένους και τους έκανε να δώσουν στο ελληνικό υποβρύχιο τον προαναφερθέντα τιμητικό (επί υποβρυχίων) χαρακτηρισμό, ήταν το … «ξύλο» που έδωσε σε ένα υπερσύγχρονο βρετανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο (κατασκευής του 2012!) το οποίο προσέβαλε ΔΥΟ φορές με εικονικές επιθέσεις και εξαπέλυσε βολή τορπίλλης εναντίον του ισάριθμες φορές, χωρίς να γίνει…αντιληπτό από τους Βρετανούς συναδέλφους τους! 

Εχοντας δύο φορές στο παρελθόν την εμπειρία καταδύσεων με υποβρύχια του ΠΝ σε ασκήσεις, είναι απόλυτα ασφαλής η εκτίμηση (για να είμαστε και επίκαιροι) οτι κάποιοι που θέλουν να "παίξουν με κοντάρια", θα έχουν πρόβλημα σε διάφορα "ευαίσθητα σημεία"..


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου