9 Οκτωβρίου 2016

Αυτά είναι τα Πολεμικά που έβγαλαν οι Τούρκοι στο Αιγαίο στην Άσκηση και δεν ήταν …Υποβρύχια !!

Πόσα  από τα 13 Υποβρύχια  που έχει στην διάθεση της η Τουρκία  είναι ετοιμοπόλεμα  και διαθέσιμα και πότε απέπλευσαν και πήγαν ακριβώς που ; Δεν μας λένε κάποιοι που επεξεργάζονται Σενάρια και δεν καταλαβαίνουμε το Γιατί ;

Μια αγέλη Τούρκικων Υποβρυχίων τύπου «209» ! Απο αυτά που …Τρομάξαμε αλλά έπλεαν Νοτιοανατολικό και όχι στην Λήμνο και στη Σαμοθράκη !

Αν υπάρχει είδηση υπάρχει  και το υποθαλάσσιο πλου των Τούρκικων Υποβρυχίων και οχι Γενικότητες ,και αν τα Τούρκικα έρθουν αντιμέτωπα με τα Ελληνικά Υπερσύγχρονα  & τελευταίου τύπου  214 τα καλύτερα Υποβρύχια στο Κόσμο μετά τα Πυρηνικά είναι χαμένα από χέρι!


Δηλαδή για να καταλάβουμε οργώνουν τα Τούρκικα Υποβρύχια το Αιγαίο που έπλεαν Νότια της Κρήτης στο Ανατολικό Αιγαίο ; Την ώρα που τα Ελληνικά μπορούν να μείνουν παραμείνουν στο βυθό χωρίς ανάδυση και χωρίς  ανεφοδιασμό για μήνες ;

Δεν γνωρίζουμε απο που  ήρθε η είδηση και τι ακριβώς εξυπηρετεί αλλά κατά τη διάρκεια της Ασκήσεως της «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2016 » τα μόνο Πολεμικά Σκάφη που έβγαλε η Τουρκία ήταν Η Κορβέτα  TCG Heybeliada (F-511)  & το Συλλογής Πληροφοριών ÇANDARLI (A-588)

Για να καταλάβουν  κάποιοι, Παραθέτουμε  με τι θα βρεθούν αντιμέτωπα τα Τούρκικα Υποβρύχια στο Αιγαίο Αν αποφασίσουν ποτέ βγούνε στο Βυθό …   Παραθέτουμε κάποιες απο τις δυνατότητες του  Υ/Β ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ!

Το Υ/Β «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» έχει μήκος περίπου 65 μέτρα και στην επιφάνεια εμφανίζει εκτόπισμα περίπου 1.700 τόνων. Το πλήρωμα αποτελείται συνήθως από 27 άτομα, αλλά υπάρχει επιπλέον χώρος για τη μεταφορά έως οκτώ δυτών. «Το Υ/Β κάνει καρτέρι, όχι δίωξη»:

Στην επιφάνεια του νερού έχει μέγιστη ταχύτητα 12 κόμβων, ενώ εν καταδύσει η μέγιστη ταχύτητα είναι 21 κόμβοι. Η εμβέλειά του θα πρέπει να είναι πάνω από 10.000 ναυτικά μίλια. Το μέγιστο βάθος κατάδυσής του είναι μυστικό, αλλά συνήθως αναφέρεται σε περίπου 400 μέτρα. Σε βάθος πάνω από 700 μέτρα, το υποβρύχιο δεν θα μπορούσε πιθανότατα να αντέξει την πίεση του νερού.

Ο «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» είναι εξοπλισμένος με μια ποικιλία από αισθητήρες που τους επιτρέπουν να συλλέξει πολύτιμες πληροφορίες. 
Αυτές καταλήγουν στο διαμέρισμα διευθύνσεως, στο οποίο βρίσκονται δυο ντουζίνες πολυλειτουργικές οθόνες.

Ενεργητικά και παθητικά συστήματα σόναρ που καλύπτουν όλες τις σχετικές περιοχές συχνοτήτων επιτρέπουν τον εντοπισμό των πλοίων, υποβρυχίων, άλλων πηγών θορύβου, όπως τορπίλες για παράδειγμα, και πιθανά υποβρύχια εμπόδια που βρίσκονται στην άμεση και ευρύτερη περιοχή γύρω από το υποβρύχιο.

Το Υ/Β είναι σε θέση να ελέγχει έως και 800 χλμ. ακτών. Οι αισθητήρες σόναρ είναι εγκατεστημένοι στο ολοκληρωμένο σύστημα σόναρ Atlas Elektronik DBQS-40. Επίσης, συνεχώς παρακολουθούνται οι ιδιοθόρυβοι του υποβρυχίου.

Οι από τον πύργο του Υ/Β ανασυρόμενοι αισθητήρες όπως το οπτρονικό OMS 100 από την Carl Zeiss Optronics και το περισκόπιο SERO400 από τον ίδιο κατασκευαστή παρέχουν οπτικές πληροφορίες από την κάμερα υψηλής ευκρίνειας, κάμερα TV, υπέρυθρη κάμερα ή ψηφιακή κάμερα, κάνοντας ακριβείς μετρήσεις αποστάσεων με τη χρήση λέιζερ.

Οι κεραίες για ασύρματη επικοινωνία σε διάφορες περιοχές κυμάτων, καθώς και μέσω δορυφόρου [SATCOM] και τερματικού Link 11, επιτρέπουν την ενσωμάτωση του Υ/Β σε άλλες επιχειρήσει με τρίτους.

Αναδιπλούμενες και ανασυρόμενες κεραίες για την επικοινωνιακή αναγνώριση είναι επίσης επί του σκάφους, όπως αισθητήρες που μπορούν να ανιχνεύουν αν το υποβρύχιο εντοπίστηκε από μια ακτίνα ραντάρ.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο πατώντας εδώ

Πηγήveteranos.gr/

Διαβάστε επίσης : Τα υποβρύχια “παιχνίδια” των Τούρκων στο Αιγαίο που στο βυθό είναι “χαμένοι από χέρι”


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου