20 Απριλίου 2016

Θριαμβευτική διάκριση για υποβρύχιο του Ελληνικού Ναυτικού.

Το υποβρύχιο-φάντασμά γύρισε στην βάση του στην Σαλαμίνα, ονόματι “The Ghost Submarine”, συγκεκριμένα το υποβρύχιο «Πιπίνος» (S-121), Type-214AIP, της κλάσης «Παπανικολής», αυτό συμμετείχε στην Συμμαχική άσκηση υποβρυχίων με το όνομα “Dynamic Manta 2016”.

Το ελληνικό υποβρύχιο έλαβε το σημαντικό και τιμητικό όνομα αυτό διότι τα «έχωσε» στο υπερσύγχρονο βρετανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο, όπου και προσέβαλε δύο φόρες με ψεύτικες επιθέσεις και έριξε βολή τορπίλης κατά τους ισάξιες φορές, χωρίς να καταλάβουν τίποτα οι Βρετανοί συνάδελφοί τους.


Να τονιστεί ότι στην απενημέρωση της άσκησης, η οποία έγινε μετά το πέρας στη Σικελία έλαβε χειροκρότημα ο κυβερνήτης του «Πιπίνος» αλλά και ο Πλωτάρχης Νικόλαος Μαμουνάς ΠΝ, ενώ ήταν παρόντες όλων οι ναύαρχοι και Διοικητές.

Ο σκοπός της άσκησης ήταν «η προαγωγή του επιπέδου της συνεργασίας και της συνδυασμένης δράσης μεταξύ υποβρυχίων, εναέριων μέσων και μονάδων επιφανείας, με ιδιαίτερη έμφαση στις ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις», καθώς συμμετείχαν πολλές χώρες.

Πολλά συγχαρητήρια λοιπόν στον κυβερνήτη και στα μέλη του υποβρυχίου «Πιπίνος», καθώς φάνηκαν ισάξια  της Ιστορίας και των Παραδόσεων του Πολεμικού μας Ναυτικού και της ιστορικής Διοικήσεως Υποβρυχίων του Στόλου.

Πηγήvoicenews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου