16 Νοεμβρίου 2015

Έτοιμος ο νόμος για τα στρατιωτικά "σωματεία"! Συνάντηση στρατιωτικών με τον Βίτσα.

Έρχεται επιτέλους νόμος που θα καθορίζει τον τρόπο λειτουργίας των Ενώσεων Στρατιωτικών . Οι οποίες πλην ελαχίστων εξαιρέσεων μέχρι σήμερα έχουν δώσει εξετάσεις και τις έχουν περάσει με άριστα στο “μάθημα” που λέγεται πειθαρχία στις Ένοπλες Δυνάμεις. 
Διαψεύδοντας όσους πίστευαν ή φοβόντουσαν ότι η λειτουργία τέτοιων Ενώσεων θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα ,αυτές -όπως και η ΠΟΕΣ- απέδειξαν ότι οι στρατιωτικοί μπορούν με θεσμικό και νόμιμο τρόπο να θέτουν τα εργασιακά τους ζητήματα ,να προτείνουν και τελικά να βρίσκουν λύσεις! 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, δέχθηκε, στο γραφείο του, αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών και άκουσε με πολύ θετική διάθεση το θέμα της αναγνώρισης των σωματείων.
Και το άκουσε θετικά γιατί έχει και ο ίδιος διαπιστώσει ότι πολλές και διάφορες “ενώσεις” έχουν ξεφυτρώσει σαν μανιτάρια . Με άγνωστα κίνητρα και στόχους. Και αυτό πρέπει να σταματήσει πριν πάρει διαστάσεις είτε γραφικές ,είτε επικίνδυνες αν αποδειχτεί ότι κόμματα έχουν κατορθώσει να καθοδηγούν κάποιους μεμονωμένους .

Σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert.gr η αναγνώριση των σωματείων περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο που έχει  έτοιμο ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος.

Τι συζητήθηκε στην συνάντηση εκπροσώπων της ΠΟΕΣ με τον ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα;

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΣ έθεσαν ανάμεσα στα άλλα τα εξής ζητήματα:

- Αναγνώριση των Σωματείων.

- Ελεύθερη μετακίνηση των στρατιωτικών με τα μέσα μαζικής μεταφοράς από και προς την υπηρεσία τους.

- Νομοθετική παρέμβαση για όσους κατετάγησαν στις Ένοπλες Δυνάμεις το διάστημα 1990-1992, ώστε να υπαχθούν στο καθεστώς των παλαιών ασφαλισμένων.

Στη διάρκεια της συνάντησης εκφράστηκε η βούληση και των δύο πλευρών να συνεχιστούν οι επαφές, ο διάλογος και η ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων προς όφελος των στελεχών αλλά και των ίδιων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πηγήwww.onalert.gr/
          www.poes.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου