26 Ιουνίου 2015

Η ΕΑΑΝ για την παρεχόμενη περίθαλψη αποστράτων στο ΝΝΑ.

1.- Την Δευτέρα 22 Ιουνίου, Ο Πρόεδρος της ΕΑΑΝ Αντιναύαρχος εα Σπ. Περβαινάς ΠΝ, ο Αντιπρόεδρος Αντιναύαρχος εα Θ. Γερούκης ΠΝ, ο Διευθύνων Σύμβουλος Αντιπλοίαρχος (Ε) εα Γρ. Γεωργακόπουλος ΠΝ, τα Μέλη του ΔΣ/ΕΑΑΝ Πλοίαρχος (Ε) εα Χ. Αιδίνης ΠΝ.και Αντιπλοίαρχος (Ε) εα Εμμ. Αναγνωστάκης ΠΝ και ο ιατρός Μέλος του ΔΣ/ΕΑΑΝ Αρχιπλοίαρχος (ΥΙ) εα Θ. Γρίβας ΠΝ, έλαβαν μέρος σε σύσκεψη που έγινε στο ΝΝΑ με συμμετοχή του ΓΕΝ/ΔΥΓ Υποναυάρχου (ΥΙ) Κ. Παιβανά ΠΝ, του Διευθυντού ΝΝΑ Αρχιπλοιάρχου (ΥΙ) Α. Σπανού ΠΝ, του Υποδιευθυντού ΝΝΑ Πλοιάρχου (ΥΙ) Τσούρα ΠΝ και επιτελών του ΝΝΑ με θέμα την περίθαλψη των Αποστράτων στο ΝΝΑ. 


2.- Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, επί των ακολούθων θεμάτων, με τις θέσεις των συμμετεχόντων ως ακολούθως :
α.- Ραντεβού στα εξωτερικά Ιατρεία και επαναληπτικές εξετάσεις (!).- Με την ανακαίνιση της πτέρυγας 4Δ που χρησιμοποιείται για χώρους εξωτερικών Ιατρείων θα μειωθεί ο χρόνος αναμονής. (2).- Παράλληλα το ΝΝΑ λαμβάνει μέτρα για την καλύτερη λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων. (3).- Λειτουργούν απογευματινά εξωτερικά Ιατρεία Οφθαλμολογικό, Ενδοκρινολογικό, Γυναικολογικό, Ιατρείο Πόνου, Ογκολογικό, Ψυχολογικό και Δερματολογικό χωρίς πληρωμή. 
(4).- Για το θέμα της επανεξέτασης και της μη μακροχρόνιας αναμονής, οι ενδιαφερόμενοι οταν λάβουν την πρόταση του θεράποντος Ιατρού για επανεξέταση θα πρέπει να το δηλώνουν στην Γραμματεία του, για να κλειστεί το ραντεβου. 

β.- Συνταγογράφιση 
(1).- Γενικά η συνταγογράφιση αντιμετωπίζει προβλήματα, λόγω των κανονισμών του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι μάλιστα αλλάζουν συνεχώς και το ΝΝΑ προσπαθεί να την καλύψει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 
(2).- Στα Επείγοντα του ΝΝΑ γράφονται συνταγές για παθολογικά και χειρουργικά περιστατικά. 
(3).- Για συνταγογράφιση φαρμάκων που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση χρονίων παθήσεων, αυτή θα πραγματοποιείται σε επίπεδο Εξωτερικών ιατρείων και αφού έχει προηγηθεί προσυνεννόηση (ραντεβού) μέσω των τηλεφωνικών γραμμών προσυνεννοήσεως στις οποίες θα τονίζεται οτι το ραντεβού θα αφορά αναγραφή φαρμάκων. Στις περιπτώσεις αυτές συνιστάται εφόσον είναι ιατρικώς εφικτό να εκδίδονται συνταγές τριμηνιαίας/εξαμηνιαίας διάρκειας. Σε περίπτωση που το ραντεβού δεν έχει κλεισθεί ή δεν είναι ικανοποιητικός ο χρόνος που θα γίνει, το ΝΝΑ διευκρίνησε οτι ο ενδιαφερόμενος δύναται να προσέλθει στο Εξωτερικό Ιατρείο χωρίς ραντεβού και να ζητήσει σε κάποιο ενδιάμεσο χρόνο και μετά τις 12:00 να γραφεί η συνταγή 
(4).- Λίαν συντόμως και αφού το ΓΕΝ επιλύσει κάποια τεχνικά προβλήματα θα είναι δυνατή η ηλεκτρονική συνταγογράφιση γυαλιών οράσεως, που τώρα δεν γίνεται. 

γ.- Δικαιούχοι χρήσης του ΝΝΑ και προτεραιότητα στα εξωτερικά Ιατρεία 
(1).- Για το Οδοντιατρικό Κέντρο ΠΝ ισχύει η Δγή ΓΕΝ/ΔΥΓ-2 Φ. 758/18/162548 Αρ. Σχ. 771 από 29-04-2014. 
(2).- Για τους δικαιούχους που καθορίζονται από την εν λόγω Διαταγή καλύπτονται και οι οδοντοπροσθετικές (εμφυτεύματα) θεραπείες. Η αντιμετώπιση γίνεται μόνο από τους δύο υπάρχοντες ειδικούς οδοντιάτρους. Ειδικά για τις εργασίες αυτές ο ασθενής επιβαρύνεται μόνο το κόστος των υλικών το οποίο κυμαίνεται μεταξύ 330 € και 460 €, ανάλογα με το σύστημα εμφυτεύματος, μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και του κόστους λοιπών υλικών οδοντοτεχνίτη (στεφάνη) περί τα 60 € έως 100 €. Διατίθενται τέσσερα εναλλακτικά ποιοτικά συστήματα εμφυτευμάτων τα οποία προέκυψαν μετά από ανοικτό διαγωνισμό και τα επιλέγει ο ίδιος ο ασθενής μετά από πλήρη και αντικειμενική ενημέρωση από τον θεράποντα οδοντίατρο.
(3).- Έχει βελτιωθεί ο χρόνος αναμονής (ραντεβού) στο Οδοντιατρικό Κέντρο ΠΝ. 
(4).- Από το ΝΝΑ έχει εκδοθεί Διαταγή (ΝΝΑ Φ. 071.80/563/14 Σ 3977 από 31-07-2014) που καθορίζει τους δικαιούχους, προτεραιότητα στα εξωτερικά ιατρεία και διάφορα άλλα θέματα που είχαν προκύψει από την προηγούμενη συνάντηση της ΕΑΑΝ με το ΓΕΝ/ΔΥΓ και ΝΝΑ, που έγινε την 03-07-2014. 
(5).- Από την 01-04-2015 οι μη άμεσα ασφαλισμένοι, όπως τα Μέλη των δικαιούχων έπαυσαν να πληρώνουν 3,00 €, όπως γινόταν μέχρι την ημερομηνία αυτή.

 δ.- Άλλα θέματα 
(1).- Θα ενεργοποιηθεί η Συμβουλευτική Επιτροπή ΝΝΑ, η οποία προβλέπεται από τον ΚΟΛ/ΝΝΑ με συμμετοχή και εκπροσώπου της ΕΑΑΝ και θα συνεδριάσει τον Νοέμβριο 2015. 
(2).- Το Γραφείο Πρόνοιας της ΕΑΑΝ θα παραμείνει με τον σημερινό σκοπό που επιτελεί. 
(3).- Τονίστηκε από τον Οικονομικό Διευθυντή του ΝΝΑ η καλή πορεία αποπληρωμής των υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα την θετική και ομαλή εκτέλεση του προυπολογισμού. 

3.- Κατά την συνάντηση διεπιστώθη ότι το ΓΕΝ το ΝΝΑ και η ΕΑΑΝ έχουν κοινό στόχο την αποτελεσματική κάλυψη των αναγκών των Αποστράτων και των Μελών της οικογένειάς των και εργάζονται συνεχώς για να επιτύχουν το καλύτερο αποτέλεσμα, ευρίσκονται δε συνεχώς σε επαφή για την αντιμετώπιση κάθε προβλήματος που ανακύπτει. Αντιναύαρχος εα Σπ. Περβαινάς ΠΝ Πρόεδρος της ΕΑΑΝ 

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση εδώ

Πηγήwww.eaan.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου