14 Ιουνίου 2015

20ο Συνέδριο Βαλκανικής Επιτροπής Στρατιωτικής Ιατρικής.

Από τη Δευτέρα 8 έως την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015, πραγματοποιήθηκε το 20ο Συνέδριο Βαλκανικής Επιτροπής Στρατιωτικής Ιατρικής (ΒΕΣΙ) στη Θεσσαλονίκη.

Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου, το οποίο τελείται υπό την αιγίδα του ΓΕΕΘΑ, κήρυξε ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, Αντιναύαρχος Σπυρίδων Δημητρίου ΠΝ και πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τιμών της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης (ΛΑΦΘ).

Στο Συνέδριο συμμετείχαν συνολικά 200 Υγειονομικοί Αξιωματικοί των Κρατών – Μελών της ΒΕΣΙ (Αλβανία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Ρουμανία, Σερβία, Τουρκία), μεταξύ των οποίων και αντιπροσωπεία Αξιωματικών της 30ης Ταξιαρχίας Υγειονομικού των ΗΠΑ (30th Medical Brigade USArmy European Command).
Η Ελληνική αποστολή συμμετείχε με στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του Υγειονομικού από όλους τους Κλάδους των ΕΔ καθώς και μαθητές της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) και της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ).


Το κύριο θέμα του 20ου Συνεδρίου ήταν «20 χρόνια ΒΕΣΙ. Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον». Κατά τη διάρκεια του επιστημονικού προγράμματος πραγματοποιήθηκαν, πέραν από τις συνεδρίες με τις προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις, δύο Στρογγυλές Τράπεζες με θεματολογίες «Αίτια δευτεροπαθούς υπέρτασης σε νεαρές ηλικίες των Ενόπλων Δυνάμεων» και «Οι κυριότερες ζωοανθρωπονόσοι, απειλή για τη δημόσια υγεία», αντίστοιχα.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε ειδική συνεδρία για τους μαθητές των Στρατιωτικών Σχολών Υγειονομικού καθώς και σύσκεψη με συμμετοχή των Διευθυντών Υγειονομικού των κρατών-μελών, στην οποία συζητήθηκε η περιοδική προληπτική υγειονομική εξέταση του προσωπικού των Ε.Δ.

Το επόμενο (21ο) Συνέδριο θα διεξαχθεί  στη  Ρουμανία, η οποία και ανέλαβε την Προεδρία της ΒΕΣΙ για το επόμενο έτος.




Πηγήwww.geetha.mil.gr/
           kranosgr.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου