29 Μαΐου 2015

Ποιος θα είναι ο επόμενος Αρχηγός ΓΕΝ; Η λογική και οι ... συμπάθειες.

Οι κρίσεις Αρχηγών δεν είναι μακριά και τα προγνωστικά έχουν αρχίσει. Κι επειδή το κομβικό σημείο των κρίσεων είναι το ΓΕΝ θα ασχοληθούμε μ΄ αυτό. Κομβικό γιατί γίνει δεν γίνει Α/ΓΕΕΘΑ ο Βαγγέλης Αποστολάκης Α/ΓΕΝ θα αλλάξουμε. 

Μπορεί η λογική να λέει ότι ο πιθανότερος διάδοχος είναι ο Αρχηγός Στόλου Γιώργος Γιακουμάκης, ο οποίος μέχρι στιγμής τα πάει περίφημα κι έχει δείξει πολύ καλά αντανακλαστικά σε θέματα που έχουν να κάνουν με το προσωπικό. 
Όμως ως γνωστόν η λογική και η αποτελεσματικότητα δεν παίζει ποτέ ρόλο στις κρίσεις των ελληνικών ΕΔ. 
Τελευταίο παράδειγμα η απόφαση αποστρατειας του Χρήστου Μανωλά.


Πληροφορίες λοιπόν αναφέρουν ότι ένα “σύστημα βαρέων βαρών” που περιλαμβάνει κάποιους από το ΓΕΕΘΑ, βετεράνους δημοσιογράφους και άλλους προωθεί άλλον αξιωματικό για την θέση του Α/ΓΕΝ. 
Δεν θα ήταν ίσως κατακριτέο αν ο “εκλεκτός” τους είχε περάσει απ΄ όλες τις προβλεπόμενες θέσεις που απαιτούνται για να μπορεί να γίνει Αρχηγός. 

Πολύ καλά γνωρίζουν και γνωρίζουμε ότι αυτό δεν έχει γίνει. Καλό θα είναι όλοι μας ,έστω για μια φορά να αφήσουμε τις κρίσεις να γίνουν με όσο το δυνατόν πιο αξιοκρατικά κριτήρια. Γιατί αν φθάσουμε στο σημείο να επιλέγουμε Αρχηγούς μόνο με το κριτήριο της …συμπάθειας , χαθήκαμε.

Πηγήwww.onalert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου