19 Μαΐου 2015

Καλάσνικοφ στους βατραχανθρώπους του ΠΝ "για δοκιμή"! Τι σημαίνει αυτή η κίνηση;

Καλάσνικοφ και σφαίρες δόθηκαν πριν από μερικές ημέρες στους βατραχανθρώπους της ΔΥΚ . Υποτίθεται για να κάνουν χρήση των όπλων και να τα “δοκιμάσουν”. 
Αν και κάτι τέτοιο είναι μάλλον περιττό αφού το πιο πιθανό είναι όλοι να έχουν “ρίξει” και με Καλάσνικοφ. 

Ωστόσο η προώθηση των ρωσικών Καλάσνικοφ έστω και “για δοκιμή” σε μία από τις πιο επίλεκτες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, επαναφέρει στο προσκήνιο τις πληροφορίες που είχε δημοσιεύσει το Onalert.gr για το ενδεχόμενο συμπαραγωγής Καλάσνικοφ στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.


Το σενάριο συμπαραγωγής Καλάσνικοφ στα ΕΑΣ δεν σήμαινε ότι η Ελλάδα, χώρα μέλος του NATO θα αντικαθιστούσε τα γηρασμένα G 3 με τα θρυλικά ρωσικά όπλα. Ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Τόσκας ο οποίος είχε συναντηθεί στο Αίγιο με Ρώσους για να τους “ξεναγήσει” στις εγκαταστάσεις, είχε διευκρινήσει σε δηλώσεις του ότι “αυτό που η Ελλάδα δεν θέλει είναι προτάσεις επένδύσεων που να προβλέπουν πριν από τις εξαγωγές σε τρίτες χώρες, υποχρέωση αγοράς από την Ελλάδα”.

Ωστόσο η προώθηση Καλάσνικοφ και πυρομαχικών τους στην ΔΥΚ προκαλεί πολλά ερωτήματα και σκέψεις. Ίσως κάποιοι στο ΥΠΕΘΑ να έχουν άλλες σκέψεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου