24 Μαΐου 2015

Η δικαίωση του "Ντάνυ" Θεοφανίδη! Βιβλίο στις ΗΠΑ η επιχείρηση που έκανε ο παππούς του στη Σμύρνη το 1922.

Η Σμύρνη και η καταστροφή της από τις ορδές του Κεμάλ έρχονται με τρόπο εντυπωσιακό στην επικαιρότητα των ΗΠΑ, εξαιτίας μιας ιστορίας που το Onalert.gr έχει δημοσιοποιήσει από τον Σεπτέμβριο του 2014. 

Ο αείμνηστος Ναύαρχος Γιάννης Θεοφανίδης είχε φιλοξενήσει στην Ελλάδα τον εγγονό ενός αμερικανού πάστορα του Asa Jennings. Ο οποίος συνεργαζόμενος με τον παππού του Θεοφανίδη  το 1922 γλίτωσαν από τις ορδές των Τούρκων χιλιάδες Έλληνες από τη σφαγή στη Σμύρνη!


Η απίστευτη αλλά πέρα για πέρα αληθινή ιστορία ,έγινε βιβλίο με τίτλο “Η Μεγάλη Φωτιά” συγγραφέας του οποίου ειναι ο Lou Ureneck . Τα όσα διέπραξαν οι Τούρκοι κατα των Ελλήνων επανέρχονται περιγράφονται με κάθε λεπτομέρεια στο βιβλίο. Το πρακτορείο Reuters μάλιστα με αφορμή την έκδοση του βιβλίου έδωσε στην δημοσιότητα δυο φωτογραφίες εκείνης της εποχής. 
Στη μία είναι ο Κεμάλ στη Σμύρνη και στη δεύτερη φαίνεται τι απέμεινε από την επιδρομή των βαρβάρων.
Το Reuters κάνει αναφορά στο βιβλίο που ασχολείται με την καταστροφή της Σμύρνης και την επιχείρηση διάσωσης που ανέλαβε ο Θεοφανίδης σε συνεργασία με τον Jennings. Τα όσα έγιναν αποτελούν έτοιμο σενάριο ταινίας.

Όπως και να ΄χει η έκδοση του βιβλίου αλλά και η δημοσιότητα που παίρνει το θέμα της διάσωσης των Ελλήνων αποτελούν τη δικαίωση του αείμνηστου Γιάννη Θεοφανίδη, ο οποίος θυμόμαστε πόσο πολύ επέμενε να δημοσιεύσουμε την ιστορία. 

Διαβάστε ,δείτε τα σήματα του παππού Θεοφανίδης για την επιχείρηση διασωσης των Ελλήνων και δείτε σε βίντεο την συνάντηση των δύο εγγονών ,Θεοφανίδη και Jennings εδώ.

Πηγήwww.onalert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου