21 Φεβρουαρίου 2015

Το Πολεμικό Ναυτικό προετοιμάζεται για ασκήσεις του ΝΑΤΟ στον Εύξεινο Πόντο.

Στις 10 και 11 Φεβρουαρίου 2015, στη Βάρνα της Βουλγαρίας πραγματοποιήθηκε η πρώτη διάσκεψη σχεδιασμού για τη ναυτική άσκηση με διεθνή συμμετοχή "Sea Breeze 2015", η οποία θα πραγματοποιηθεί στο δυτικό τμήμα του Εύξεινου Πόντου κατά το μήνα Ιούλιο 2015.

Το συνέδριο παρακολούθησαν αξιωματικοί του Βουλγαρικού Πολεμικού Ναυτικού, εκπρόσωποι του Υπουργείου Άμυνας, η Διοίκηση Μεικτών Δυνάμεων της Πολεμικής Αεροπορίας και του Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών, η Ελλάδα, η Ρουμανία, η Ιταλία, αξιωματικοί της πρώτης και της δεύτερη μόνιμης ναυτικής μοίρας του ΝΑΤΟ (Standing NATO Maritime Group), κυβερνητικές και μη-κυβερνητικές οργανώσεις που θα ασχοληθούν με τις δραστηριότητες.


H "Sea Breeze" είναι μια ετήσια άσκηση και μια μακροπρόθεσμη προσπάθεια για τη βελτίωση της περιφερειακής συνεργασίας και της ασφάλειας στη θάλασσα του Εύξεινου Πόντου. Ο κύριος στόχος είναι να αυξηθεί η διαλειτουργικότητα μεταξύ των συμμετέχοντων ναυτικών δυνάμεων, καθώς και η προώθηση της φιλίας,  της αμοιβαίας κατανόησης και της συνεργασίας.

Πηγή:  ww.defencenews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου