31 Δεκεμβρίου 2014

Πρόσω ολοταχώς από τη Φ/Γ Ναβαρίνο για να προφτάσει τον ....Άη Βασίλη!

Πρόσω ολοταχώς πλέει, εδώ και λίγες ώρες, η φρεγάτα «Ναβαρίνο» δίνοντας μάχη με το χρόνο ώστε να φτάσει έγκαιρα σήμερα το βράδυ στη βάση της, στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας. Αποστολή της αυτή τη φορά δεν είναι η διάσωση κάποιων ναυαγών ή να θέσει υπό στενή παρακολούθηση κάποιο εχθρικό πλοίο , αλλά να προλάβει τον Άη Βασίλη!
Το πλήρωμά της, αφού έκανε Χριστούγεννα πλέοντας κάπου στο Αιγαίο επαγρυπνώντας και φρουρώντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος, θα επιδιώξει τώρα τουλάχιστον να καλωσορίσει το 2015 μαζί με τα αγαπημένα του πρόσωπα.
 Σύζυγοι και παιδιά καλούν συνεχώς στο τηλέφωνο τους 180 αξιωματικούς και υπαξιωματικούς της φρεγάτας «Ναβαρίνο» ζητώντας να πληροφορηθούν, τι ώρα θα επιστρέψουν.
Το αν θα προλάβουν ή όχι θα εξαρτηθεί και από τη θαλασσοταραχή που ενδέχεται να συναντήσουν κατά την πλεύση τους προς το Ναύσταθμο.
Να θυμίσουμε ότι μετά τα Χριστούγεννα και ενώ η φρεγάτα ήταν σε περιπολία στο Αιγαίο δέχτηκε την επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια που τον συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και ο αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος Παναγιώτης Λίτσας.
Μάλιστα κατά την παραμονή της πολιτικής ηγεσίας του Πενταγώνου στο πολεμικό πλοίο «Ναβαρίνο» πραγματοποιήθηκε και άσκηση που έθεσε σε πλήρη κινητοποίηση όλο το προσωπικό για αρκετές ώρες.
Δεν πρόλαβε να πάρει «ανάσα» το πλήρωμα της και ξαφνικά πήρε εντολή να πλεύσει προς την Αδριατική ενώ βρίσκονταν στο Αιγαίο προκειμένου να συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της στη διάσωση ναυαγών του «Norman Atlantic». Και πριν τελειώσει το θρίλερ αυτό, χτες το μεσημέρι ξεκίνησε η επιχείρηση για το «Blue Sky M» με σημαία Μολδαβίας, το οποίο επίσης έπλεε στην Αδριατική.
Αν και τα πληρώματα του Πολεμικού Ναυτικού είναι εκπαιδευμένα να αντέχουν, ωστόσο το τελευταίο 8ημερο δεν πρόκειται να το ξεχάσουν οι 180 αξιωματικοί και υπαξιωματικοί του.
Πηγή: http://newpost.gr/  Γιάννης Κοκκινίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου