30 Δεκεμβρίου 2014

«Σήμα κινδύνου» από πλοίο με 700 παράνομους μετανάστες δυτικά της Κέρκυρας- Προς τα εκεί κατευθύνεται ελικόπτερο Sikorsky και η φρεγάτα «Ναβαρίνο»

Πλοίο με παράνομους μετανάστες (περίπου 700 άτομα) εξέπεμψε σήμα κινδύνου δυτικά της Κέρκυρας, μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού 112.

Σύμφωνα με τις πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, υπάρχουν οπλισμένοι άνδρες στο πλοίο. 

Η ιταλική ακτοφυλακή ειδοποίησε άμεσα για το συμβάν τις ελληνικές Αρχές και στο σημείο αναμένεται να καταφθάσει ελικόπτερο Sikorsky του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και η φρεγάτα «Ναβαρίνο» που βρισκόταν στην περιοχή στα πλαίσια των ερευνών για το Norman Atlantic.


Το πλοίο κατά το Πολεμικό Ναυτικό βρίσκεται νοτιοδυτικά των Οθωνών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας Σπύρο Ανδριώτη πρόκειται για το φορτηγό πλοίο Blue Sky σημαίας Μολδαβίας.

Όπως είπε ο κ. Ανδριώτης το πλοίο βρίσκεται 3 μίλια νοτιοδυτικά των Οθωνών και είχε κατεύθυνση λιμάνι της Κροατίας.

Στην περιοχή κατέληξε ο κ. Ανδριώτης επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες γεγονός που δεν επέτρεψε στον ΟΛΚ να στείλει ρυμουλκά προς βοήθεια του πλοίου.

Ερωτήματα ωστόσο δημιουργούνται από δημοσίευμα της ιστοσελίδας Lefkadapress.gr σύμφωνα με το οποίο το συγκεκριμένο πλοίο ήταν τουλάχιστον για μια ημέρα υπό παρακολούθηση των ελληνικών αρχών όταν βρισκόταν, δηλαδή, ανοιχτά της Λευκάδας. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσιεύμα το Blue Sky παρακολουθούσε διακριτικά σκάφος του Λιμενικού ενώ για την υπόθεση είχε ενημερωθεί και ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.

Το δημοσίευμα του Lefkada Press.gr από τις 29 Δεκεμβρίου αναφέρει τα εξής:

Θρίλερ μεταξύ Κεφαλονιάς και Λευκάδας αυτή την ώρα με το  φορτηγό πλοίο “Blue sky M” το οποίο πλέει ανοιχτά της Κεφαλονιάς με κατεύθυνση την Λευκάδα και , σύμφωνα με πληροφορίες μας, μεταφέρει περίπου 400 μετανάστες στην πλειοψηφία τους Σύριους. Παρακολουθείται από σκάφη του Λιμενικού χωρίς να ξέρει κανείς που θα καταλήξει. Έχουν ενημερωθεί οι αρχές της Λευκάδας και όλοι ευχόμαστε να μην ζήσουμε μία ακόμη τραγωδία


Πηγή: www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου