29 Ιανουαρίου 2015

Διαλειτουργικότητα συστημάτων επικοινωνιών στο Ναυτικό.

Καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις για τις επικοινωνίες στην Ναυτιλία- εμπορική αλλά και εν δυνάμει στρατιωτική - που ενισχύουν την διαλειτουργικότητα των συστημάτων και τη συνδεσιμότητα σε παγκόσμιο επίπεδο από πολλαπλά σημεία πρόσβασης και τη χρήση διαφορετικών συσκευών,παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων στο 1ο Ναυτιλιακό Forum με θέμα «Ο πρωταγωνιστικός ρόλος της Ελληνικής Ναυτιλίας στο παγκόσμιο εμπόριο και η προσφορά της στην Ελληνική Οικονομία».

Το Ναυτιλιακό Forum που διοργανώθηκε τις προάλλες από την εφημερίδα «Ναυτεμπορική», στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso στη Βουλιαγμένη, έχει  να προσθέσει σημαντικά με τα συμπεράσματα  και τις εφαρμογές στον χώρο των επικοινωνιών της ναυτιλίας με την ευρεία έννοια ενώ ενίσχυσε την ελληνική παρουσία στον χώρο καθ'ως η χώρα μας έχει μεγάλο ρόλο στην παγκόσμια Ναυτιλία.


Εξέχοντες εκπρόσωποι της ναυτιλίας, αλλά και της οικονομίας και της πολιτικής, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συμμετείχαν με παρουσιάσεις και συζητήσεις, που έδωσαν το έναυσμα για διάλογο καθ όλη τη διάρκεια των εργασιών του Forum. Στο 1ο Ναυτιλιακό Forum, συμμετείχε και η Space Hellas με  παρουσίαση του θέματος  «Καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις και για τη Ναυτιλία» από τον του Δρ. Ιωάννη Μερτζάνη, εκτελεστικό αντιπροέδρο της εταιρείας. Στην παρουσίασή του, αλλά και στο πάνελ που ακολούθησε, ο Δρ. Μερτζάνης εστίασε στο μοντέλο ανάπτυξης του Hybrid Cloud και στα οφέλη που μπορεί να προσφέρει στον ευρύτατο χώρο της  Ναυτιλίας με τη σύγκλιση των τεχνολογιών, τη διαλειτουργικότητα των συστημάτων και τη συνδεσιμότητα σε παγκόσμιο επίπεδο από πολλαπλά σημεία πρόσβασης και τη χρήση διαφορετικών συσκευών- έναν τομέα με πληθώρα εφαρμογών και προστιθέμενων ικανοτήτων. Όλα αυτά δίνουν ευκαιρίες για λύσεις σε πολλούς τομεις των επικοινωνιών που αποτελούν πρόκληση για χρήση και εξειδίκευση στην πράξη.

Να σημειωθεί ότι η ελληνική εταιρία  πιστοποιήθηκε πρόσφατα ως «Enterprise Partner Microsoft Αzure», γεγονός που της επιτρέπει να πρωτοπορεί προσφέροντας το πιο ευέλικτο μοντέλο υπηρεσιών Cloud. Επίσης, προσφέρει τη δυνατότητα διασύνδεσης με τη χρήση του παγκοσμίου MPLS δικτύου της British Telecom, της οποίας είναι επίσημος συνεργάτης για την Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, εξασφαλίζοντας έτσι μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για να παρέχει τις υπηρεσίες της Microsoft Αzure με τον πιο αξιόπιστο, γρήγορο και ασφαλή τρόπο. Η Space Hellas παρέχει ολοκληρωμένες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, τόσο σε εθνικό όσο σε διεθνές επίπεδο, πλαισιωμένες από μια ευρύτατη γκάμα υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης στον χώρο του ICT. 

Πηγή: www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου